4 x 5 perc, hogy weboldala megújulhasson!

(Mobil)barát vagy ellenség?

Nem újdonság, de sokaknak még friss információ, hogy már nem csak a felhasználók körében kerül hátrányba az a weboldal, ami nem mobilbarát, hanem a Google is hátrébb sorolja a keresési találatok között! Emellett azt is jó tudni, hogy a keresési találatok közöt egy kis címke jelöli meg, hogy melyik oldal Mobile-friendly.

Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy hogyan tudja megnézni, mobilbarát-e weboldala és hogy mik azok az általános hibák, amik mobil ellenséggé tehetik az oldalát!

(Mobil)barát vagy ellenség?

Először is tisztázni kell, hogy a reszponzív weboldal nem egyenlő a mobilbarát weboldallal. A reszponzív weboldal röviden azt jelenti, hogy rugalmasan, a képernyő méretének megfelelően jeleníti meg a weboldalt. A mobilbarát weboldal ezzel ellentétben azt takarja, hogy egy weboldalt kényelmesen lehet-e használni okostelefonon vagy sem. A reszponzív weboldalak nagy része mobilbarát, hiszen ha már külön formázási szabályokat használ mobilokon, akkor butaság lenne nem odafigyelni arra, hogy kényelmesen is lehessen használni.

A mobilbarát jellemzőt akkor is megkaphatja egy weboldal, ha az oldalon szereplő menüpontok megfelelően elkülönülnek egymástól, azokat a belenagyítás nélkül is kényelmesen meg lehet nyomni. A weboldal tartalma könnyen olvasható anélkül, hogy zoomolnunk kellene. És ezek mellett szintén fontos kritérium, hogy ne legyen mobilokon általánosan nem támogatott tartalom, például flash vagy quicktime video.

Ha kíváncsi rá, hogy az Ön weboldala mobilbarát-e, kattintson az alábbi linkre és adja meg weboldala elérhetőségét:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=hu

A cél az, hogy a felső sorban ez jelenjen meg:
Nagyszerű! Ez az oldal mobilbarát.

Ha nem ez jelenik meg Önnél, akkor keressen minket bizalommal!

Ha további információkat szeretne megtudni erről, akkor egy angol nyelvű cikket ajánlunk egyenesen a Google-től:
http://googlewebmastercentral.blogspot.hu/2014/11/helping-users-find-mobile-friendly-pages.html

 

Köszönjük a figyelmet, további jó munkát kívánunk!

Újévi üdvözlet

Újévi üdvözlet

Boldog Új Évet Kívánunk minden jelenlegi és jövőbeni ügyfelünknek és partnerünknek!

Olvassa tovább...

RouterunnerCMS - Kompromisszumok nélkül

RouterunnerCMS - Kompromisszumok nélkül

Cégünk, a Retroscope Creative 2009 óta foglalkozik webfejlesztéssel. Ez alatt az idő alatt többnyire olyan felkéréseket kaptunk, amiket vagy egyáltalán nem vagy csak nehezen lehetett volna megoldani az aktuális nyílt forrású tartalomkezelő rendszerekkel.

Ezeket az oldalakat végül mindig az általunk fejlesztett tartalomkezelővel szolgáltuk ki, melyből már két alkalmazást zártunk le, hogy újabb, jobb, rugalmasabb rendszert építsünk fel.

Olvassa tovább...

Kereső helyett felhasználói élményoptimalizálás

Kereső helyett felhasználói élményoptimalizálás

A keresőkben történt változásokkal kapcsolatos cikksorozatunk utolsó részében összegezzük az eddigi legfontosabb megállapításainkat és levonhatjuk a következtetéseinket. Cikkünk végén pedig konkrét segítséget nyújtunk abban, hogy hol tudja Ön is egyszerűen megnézni, hogy cége weboldalán keresőoptimalizálás szempontjából mi működik megfelelően és mi az, amin még javítania kellene, hogy előrébb kerülhessen a találatok között.

Olvassa tovább...